logotype
  • image0 Αγγελική Μήκα
  • image0 Αγγελική Μήκα
  • "Ψήφισε τον άνθρωπο με την δική σου φωνή" - (video)
  • "Για ένα νέο ξεκίνημα με ειλικρίνεια"- (video)
  • Αντώνης Σαμαράς: "Η Ελλάδα θα τα καταφέρει"

Καλώς ορίσατε

Αγαπητοί φίλοι,

Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία δύο χρόνια η πλειοψηφία των πολιτών δοκιμάζεται σκληρά, βλέποντας το εισόδημα τους να συρρικνώνεται ή και να εκμηδενίζεται  και τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο αύριο να εξανεμίζονται.  Είναι στην πραγματικότητα τα θύματα  λανθασμένων πολιτικών και επιλογών δεκαετιών,  της παθογένειας της «κρατικής μηχανής» και του «πολιτικού συστήματος». Υπάρχουν σίγουρα ευθύνες και οι εκλογές αποτελούν το δημοκρατικό μηχανισμό για να κατανείμετε εσείς τις ευθύνες  όπου αντιστοιχούν και να δώσετε εντολή για ένα καινούργιο ξεκίνημα, γνωρίζοντας όμως όλη την αλήθεια.

 Ξέρω ότι η εμπιστοσύνη σας στην πολιτική και στους πολιτικούς έχει κλονιστεί, όμως σήμερα ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία να γίνει νέα αρχή σε πολιτικό επίπεδο κι αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς εσάς συμμέτοχους. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι αγαπητοί φίλοι όσοι δραστηριοποιούμαστε στα κοινά, δεν οδηγεί πουθενά ο γενικευμένος αφορισμός, η δημοκρατία μας έχει τώρα περισσότερο από ποτέ ανάγκη τη δική σας απόφαση, μόνο εσείς μπορείτε να ξεχωρίσετε και να επιλέξετε εκείνους που δεν θα προδώσουν τα όνειρα, τις αγωνίες και τις προσδοκίες σας, εκείνους που είναι κομμάτι από εσάς και θα μπορούν να σας κοιτάζουν πάντα με ειλικρινές βλέμμα κατάματα, δίχως ενδοιασμούς και δεύτερες σκέψεις.

Η δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση πρέπει να μετατραπούν σε δημιουργική δύναμη γιατί  η  ανάκαμψη της χώρας μας  και συνεπώς  η βελτίωση της δικής μας ζωής και των παιδιών μας είναι υπόθεση όλων μας.

Αυτός είναι και ο λόγος που επέλεξα αυτή την δύσκολη  στιγμή να συμμετέχω στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ως υποψήφια  βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, ζητώ να με εμπιστευτείτε να αγωνιστώ μαζί σας για να αλλάξουμε  ότι μας  θλίβει, να παλέψουμε μαζί για να αλλάξει τροχιά ο τόπος μας. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και ο δρόμος της ελπίδας είναι δύσβατος, όμως έχουμε υποχρέωση και πρέπει να τα καταφέρουμε.  

Γνωρίζετε από τη θητεία μου ως Δημάρχου Νιγρίτας, ότι  έχω επιλέξει να είμαι χρήσιμη και όχι ευχάριστη. Κι αυτό, γιατί πιστεύω ότι ο πολιτικός οφείλει να επιτελεί το ρόλο που του ανατέθηκε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα με επίκεντρο τον άνθρωπο και το κοινό όφελος και όχι τη μικροπολιτική ιδιοτέλεια και σκοπιμότητα.

 Δε μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια, είμαι άνθρωπος της πράξης, δεν φοβάμαι τις τολμηρές αλλαγές, αντίθετα τις επιδιώκω, γιατί η έννοια «πολιτικό κόστος» δεν με αφορά, αυτές τις αρχές είμαι αποφασισμένη να της τηρήσω  όπως έκανα πάντοτε. Θεώρησα χρέος μου αυτή την κρίσιμη στιγμή, να συμμετέχω ενεργά για να συμβάλλω με όσες δυνάμεις έχω στην έξοδο της χώρας μας από την οικονομική, θεσμική, κοινωνική και πολιτική κρίση.

Η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα ο πολιτικός φορέας που μπορεί να εγγυηθεί ότι θα εργαστεί με ρεαλισμό, με αποτελεσματικότητα και με δικαιοσύνη για την έξοδο από την κρίση. Ο δρόμος είναι ανηφορικός, έχουμε όμως ευθύνη και χρέος να δώσουμε τη μάχη με κατεστημένες νοοτροπίες, προχωρώντας σε τολμηρές μεταρρυθμίσεις, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για υγιή επιχειρηματικότητα και διατηρήσιμη ανάπτυξη  που είναι η αναγκαία προϋπόθεση για την ενίσχυση της απασχόλησης,  προκειμένου να χτίσουμε ένα δίκαιο κοινωνικό κράτος που θα προστατεύει τον πολίτη και τα δικαιώματα του στην υγεία, την εκπαίδευση, την ασφάλεια και την εργασία .

 Η μετάβαση προς την ανάκαμψη και την ανάπτυξη δεν θα γίνει μαγικά , απαιτεί χρόνο αλλά κυρίως απαιτεί την εμπιστοσύνη των πολιτών η οποία κερδίζεται μόνο μέσα από μια δίκαιη διακυβέρνηση, που θα αποδεικνύει κάθε μέρα ότι οι θυσίες των συμπολιτών μας και κυρίως των ασθενέστερα οικονομικά,  πιάνουν τόπο και είναι δίκαια κατανεμημένες.

            Στο πλαίσιο αυτών των αρχών που υπηρετώ στη διάρκεια της ζωής μου, σας ζητώ να μου δώσετε τη δύναμη να υπερασπιστώ μαζί σας εκείνες τις αξίες και εκείνες τις πολιτικές που μπορούν να εγγυηθούν ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας.

Αγγελική Μήκα

free joomla template
2020  Αγγελική Μήκα   - made by K.Christodoulou