logotype
  • image0 Αγγελική Μήκα
  • image0 Αγγελική Μήκα
  • "Ψήφισε τον άνθρωπο με την δική σου φωνή" - (video)
  • "Για ένα νέο ξεκίνημα με ειλικρίνεια"- (video)
  • Αντώνης Σαμαράς: "Η Ελλάδα θα τα καταφέρει"

Αντιπαθώ τα μεγάλα λόγια και δε φοβάμαι τις ρήξεις

Συνέντευξη στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

1)Ποια είναι τα εφόδια τα οποία έχετε αποκομίσει από την τοπική αυτοδιοίκηση που θα σας βοηθήσουν στην Κοινοβουλευτική πορεία σας;

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου στην Αυτοδιοίκηση, είχα τη δυνατότητα να διαπιστώσω ότι οι τολμηρές αλλαγές γίνονται μόνο με θαρραλέες πρωτοβουλίες. Δέκα χρόνια στο Δήμο Νιγρίτας και κυρίως κατά τη δημαρχιακή μου θητεία, υπηρέτησα τις δικές μου αρχές και αξίες. Μπόρεσα να αποδείξω ότι αντιπαθώ τα μεγάλα λόγια και δεν φοβάμαι τις ρήξεις. Αυτό είναι επιλογή μου και την υπηρετώ με οποιοδήποτε κόστος. Οι ίδιες αρχές και αξίες είναι τα βασικότερα εφόδια που διαθέτω σήμερα, αυτά που θα με βοηθήσουν, αν οι Σερραίοι πολίτες με τιμήσουν με την ψήφο τους και εκλεγώ.

Περισσότερα...

Δελτίο τύπου

Μετά την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων από τη Ν.Δ. η κ. Αγγελική Μήκα δήλωσε :

«Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη για μένα, σήμερα που κρίνεται το μέλλον του τόπου και των συμπολιτών μου, να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις με στόχο να αλλάξει τροχιά ο τόπος μας.

Περισσότερα...

Είναι δική μας ευθύνη ποιό δρόμο θα επιλέξουμε...

Τον τελευταίο χρόνιο  γινόμαστε όλοι θεατές πειραματισμών στο χώρο της υγείας με θύματα τελικά τους ασθενείς  οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι άνθρωποι οι οποίοι ήταν συνεπείς στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.  Τα κακώς κείμενα χρόνων ,    η κακοδιαχείριση οργανισμών υγείας, ασφαλιστικών ταμείων και η έλλειψη μέτρων εξορθολογισμού δεν ήταν αποτέλεσμα λανθασμένων επιλογών αλλά συγκεκριμένης πολιτικής αντίληψης  που δεν την είχαν μόνο όσοι διαχειρίστηκαν μέρος της εξουσίας αλλά και όσοι  επηρέασαν  εθνικές  στρατηγικές   επιλογές, όσοι εξέθρεψαν επαγγελματίες συνδικαλιστές,  όσοι εδραίωσαν   την  ευνοιοκρατία, την αδιαφάνεια , το κράτος γίγαντα.

Αλήθεια γιατί κανείς από αυτούς  δεν εναντιώθηκε δεκαετίες τώρα στον συνεχή δανεισμό , γιατί κανείς από αυτούς δεν μίλησε για την ανάγκη πρωτογενούς πλεονάσματος, όσες φωνές υπερασπίστηκαν  ορθολογικές πολιτικές πήγαν σπίτια τους.  Σήμερα κάποιοι συνεχίζουν στην ίδια ρότα ,  διακηρύσσουν  ψέματα επιμένουν ότι  υπάρχει  πλεόνασμα , αν υπήρχε  το Ελληνικό δημόσιο θα μπορούσε να ανταποκριθεί  στις υποχρεώσεις του προς τους ιδιώτες, δεν θα ήταν απλήρωτα τα φαρμακεία, τα διαγνωστικά κέντρα και μαζί με αυτά χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα στο χώρο της υγείας.

Κάποιοι έστω κι αργά κάνανε την αυτοκριτική τους , αναγνώρισαν όσες ευθύνες τους αναλογούν , άλλοι με περισσή αλαζονεία  συνεχίζουν να λαϊκίζουν , μη θέλοντας στην πραγματικότητα να διαταράξουν το  status quo.   Θα τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν τον ίδιο δρόμο , της οπισθοδρόμησης, της αναξιοκρατίας; Είναι αυτός ο δρόμος που θέλουμε να περπατήσουν οι επόμενες γενιές ;  

Επίσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Κεντρ.Μακεδονίας

Η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Αγγελική Μήκα επισκέφθηκε χθες Τετάρτη 25/4 τα γραφεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας - Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, τα γραφεία του Δήμου Σερρών καθώς και τη Λέσχη Αξιωματικών Σερρών.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν, η κ. Μήκα είχε την ευκαιρία να διατυπώσει τις απόψεις της για τις προκλήσεις που δημιουργούνται από το νέο θεσμικό πλαίσιο του «Καλλικράτη» αλλά και να συζητήσει τις διαπιστωμένες ανάγκες του Νομού Σερρών με τους πολιτικούς και υπηρεσιακούς φορείς.

Περισσότερα...

Επίσκεψη στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Σερρών

Την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών επισκέφθηκε τη Δευτέρα 30 Απριλίου η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Αγγελική Μήκα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της είχε την ευκαιρία να συναντήσει τους Διοικητές υπηρεσιών Τμήματος Τάξης, Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, Τμήματος Τροχαίας και Τμήματος Περιφέρειας Σερρών καθώς και το προσωπικό των υπηρεσιών αυτών και να συζητήσει θέματα της αρμοδιότητάς τους.

Περισσότερα...

Επίσκεψη στους εργαζόμενους του ΚΤΕΛ

Η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Αγγελική Μήκα συναντήθηκε την Παρασκευή 20/4/2012 με τους εργαζόμενους του Αστικού ΚΤΕΛ Σερρών ΑΕ. Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν τα προβλήματα της εταιρείας καθώς προσπαθεί να επιβιώσει εν μέσω των προκλήσεων που δημιουργεί η οικονομική κρίση.  

Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν συγκεκριμένα στα προβλήματα που δημιουργούνται από:

Περισσότερα...

Έχουμε χρέος στις επόμενες γενιές

να βαδίσουμε ενωμένοι στο δρόμο της ευθύνης και της σταθερότητας
 

Αγαπητοί συμπολίτες,

Πριν από μερικούς μήνες πήρα την απόφαση να θέσω υποψηφιότητα ως βουλευτής με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, νιώθοντας την ανάγκη να συμμετέχω πιο ενεργά στη διαμόρφωση μιας άλλης πολιτικής αντίληψης που θα οδηγήσει τη χώρα μας με σταθερά βήματα στην ανάκαμψη.  Στις εκλογές της 6ης Μαΐου οι πολίτες είτε από αντίδραση στα μέτρα λιτότητας και  στην αύξηση των φόρων που οδήγησαν σε δραματική μείωση των εισοδημάτων τους, είτε από δυσπιστία απέναντι στα κυβερνητικά κυρίως κόμματα,  στράφηκαν σε μεγάλο βαθμό προς πολιτικές δυνάμεις  που διατύπωσαν ένα λαϊκιστικό λόγο αφήνοντας να  πιστέψουν ότι υπάρχουν εύκολες λύσεις.

Περισσότερα...

Η αισθητική αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος

δεν αποτελεί πολυτέλεια!

Στις περισσότερες περιπτώσεις στο δημόσιο λόγο η ανάγκη για αισθητική αναβάθμιση των δημόσιων χώρων και του δομημένου περιβάλλοντος φαντάζει υπερβολή ή και πολυτέλεια, σε άλλες περιπτώσεις όπως π.χ. Bilbao, Dubai κ.ά, η έμφαση στην αρχιτεκτονική διαμόρφωσε μια ξεχωριστή ταυτότητα σε πόλεις που ήταν υποβάθμισμενες και αποτέλεσε πυλώνα ανάπτυξης.

Περισσότερα...

Η κεντρική ομιλία της κ.Αγγελικής Μήκα

Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου !

 

Μεγάλη υπήρξε η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα της υποψήφιας βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία κ. Αγγελικής Μήκα για ένα νέο ξεκίνημα. Στην κατάμεστη κεντρική αίθουσα «Ορέστης» του Ελπίδα Resort πραγματοποίησε τη Δευτέρα 30 Απριλίου την κεντρική της ομιλία, καταθέτοντας τη δική της πρόταση εν όψει των εκλογών της 6ης Μαΐου.

Η κ. Μήκα αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα που φέρει αυτή η εκλογική αναμέτρηση, καθώς και στις προκλήσεις που ζητούν άμεσες απαντήσεις, με συγκεκριμένες προτάσεις.

Παράλληλα, επισήμανε τη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚ, στη στάση που ακολούθησαν την τελευταία διετία, τονίζοντας: “Δεν είμαστε συνυπεύθυνοι όπως τους βολεύει να παρουσιάζουν, εμείς ψηφίσαμε τη σωτηρία της πατρίδας, αυτοί έφεραν τη χώρα μας στο χείλος της καταστροφής”. 

Περισσότερα...

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία

σε όσους και όσες συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Αγαπητοί μαθητές,

 

Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους και όλες οι οποίοι συμμετέχετε από τη   Δευτέρα 21 Μαϊου  στις Πανελλαδικές  εξετάσεις για την είσοδο σας στα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα.  Τη Δευτέρα ολοκληρώνεται μια προσπάθεια ετών, μην έχετε όμως άγχος, δείξτε δύναμη, γιατί μπορεί με το παρόν εκπαιδευτικό σύστημα οι πανελλαδικές εξετάσεις να είναι μία από τις σημαντικότερες στιγμές της μαθητικής ζωής δεν είναι όμως η μοναδική ευκαιρία για να κάνετε τα όνειρα σας πραγματικότητα.

Ευχομαι ολόψυχα καλή δύναμη για την μικρή περίοδο που ξεκινά και κυρίως για τη ζωή που μόλις ανοίγεται μπροστά σας.     

 

 

 

Αγγελική Μήκα 

Πείτε μας τη λύση

Όποιος τούτη τη χρονική περίοδο επιλέγει το δρόμο μιας στείρας διαφωνίας και πολιτικής αντιπαράθεσης χωρίς όμως προτάσεις δεν νομίζω ότι προσφέρει καλές υπηρεσίες στην πατρίδα.

Τι νόημα έχει μια ανέξοδη και εκ του ασφαλούς διαφωνία δίχως αυτή να συνοδεύεται από πολιτικά εφικτή και εφαρμόσιμη πολιτική λύση.

 Ποιον ενδιαφέρει αν θα κάνει ή όχι εκλογικό και πολιτικό ταμείο ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ενδιαφέρει τους δοκιμαζόμενους πολίτες, τους ανέργους τους συνταξιούχους τους επαγγελματίες που κινδυνεύουν καθημερινά με οικονομικό στραγγαλισμό; Ή μήπως αλήθεια ενδιαφέρει  μόνο τα στελέχη μιας παράταξης που βλέπουν μέσα σε ένα κλίμα γενικής  απαξίωσης και οικονομικής περιδίνησης την ευκαιρία μιας εύκολης αναρρίχησης στην πολιτική εξουσία.

Περισσότερα...

free joomla template
2020  Αγγελική Μήκα   - made by K.Christodoulou