logotype
  • image0 Αγγελική Μήκα
  • image0 Αγγελική Μήκα
  • "Ψήφισε τον άνθρωπο με την δική σου φωνή" - (video)
  • "Για ένα νέο ξεκίνημα με ειλικρίνεια"- (video)
  • Αντώνης Σαμαράς: "Η Ελλάδα θα τα καταφέρει"

Η κεντρική ομιλία της κ.Αγγελικής Μήκα

Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου !

 

Μεγάλη υπήρξε η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα της υποψήφιας βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία κ. Αγγελικής Μήκα για ένα νέο ξεκίνημα. Στην κατάμεστη κεντρική αίθουσα «Ορέστης» του Ελπίδα Resort πραγματοποίησε τη Δευτέρα 30 Απριλίου την κεντρική της ομιλία, καταθέτοντας τη δική της πρόταση εν όψει των εκλογών της 6ης Μαΐου.

Η κ. Μήκα αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα που φέρει αυτή η εκλογική αναμέτρηση, καθώς και στις προκλήσεις που ζητούν άμεσες απαντήσεις, με συγκεκριμένες προτάσεις.

Παράλληλα, επισήμανε τη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚ, στη στάση που ακολούθησαν την τελευταία διετία, τονίζοντας: “Δεν είμαστε συνυπεύθυνοι όπως τους βολεύει να παρουσιάζουν, εμείς ψηφίσαμε τη σωτηρία της πατρίδας, αυτοί έφεραν τη χώρα μας στο χείλος της καταστροφής”. 

 

Για τον Νομό Σερρών

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά της Αγγελικής Μήκα στο Νομό Σερρών: “Είναι ανάγκη να διεκδικήσουμε και να ξεκλειδώσουμε πόρους του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε τον τόπο μας. Να αναδείξουμε τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, να τα αξιοποιήσουμε, να δώσουμε στήριξη  στον επιχειρηματικό κόσμο του νομού μας που παλεύει σε έναν άνισο αγώνα, πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης για να υπάρξει πτώση της ανεργίας και να αποφορτιστεί η κοινωνία από την αγωνία και την κατήφεια μιας οικονομικής περιδίνησης άνευ προηγουμένου που πλήττει την περιοχή μας”.

Επιπλέον, πρότεινε να δοθεί βαρύτητα:

  • Στην  ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα με τη στροφή σε προϊόντα ανταγωνιστικά στο πλαίσιο της παγκόσμιας οικονομίας
  • Στην  εκμετάλλευση των γεωγραφικών και περιβαλλοντικών μας πλεονεκτημάτων για την προώθηση του τουρισμού και του εμπορίου,

τονίζοντας ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε άμεσα τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα:

  • Τη γεωθερμία
  • Την πλούσια βιοποικιλότητα
  • Τη γεωγραφική μας θέση

 

“Δεν φοβάμαι τις αλλαγές”

Αναφερόμενη στις προσεχείς εκλογές, η Αγγελική Μήκα τις χαρακτήρισε ως τις πιο σημαντικές της μεταπολιτευτικής περιόδου, σημειώνοντας: “Πρέπει μετά τις 6 Μαΐου η εντολή διακυβέρνησης να είναι ξεκάθαρη και ισχυρή, η χώρα δεν πρέπει να μπει σε άλλες περιπέτειες,  χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση με σχέδιο, όραμα και προοπτική”.

Τόνισε, δε, με νόημα: “Δεν φοβήθηκα ποτέ τις αλλαγές, όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι τις επιδιώκω, αντιπαθώ τα μεγάλα λόγια και τις ψεύτικες φιλοφρονήσεις που δεν είναι χρήσιμες για τον τόπο μας, είμαι αγαπητοί φίλοι, άνθρωπος της πράξης και των αποφάσεων”.

 

“Ο θυμός να γίνει δημιουργία”

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, η Αγγελική Μήκα κάλεσε τους πολίτες να μετατρέψουν το θυμό και την αγανάκτηση σε δημιουργία. Συγκεκριμένα, τόνισε: “Μην επιτρέψετε να έχουν λόγο αύριο αυτοί που με περισσή ανευθυνότητα σπέρνουν τη διχόνοια και καπηλεύονται για ίδιον όφελος την αγωνία μας για το μέλλον τον παιδιών μας. Θυμηθείτε αν πέρα από την ανέξοδη κριτική τους, έκαναν ποτέ πρόταση διακυβέρνησης ουσιαστική για τούτη εδώ τη χώρα; Έχουμε χρέος στις επόμενες γενιές να βγούμε με τις μικρότερες  απώλειες από αυτή τη στενωπό, έχουμε υποχρέωση να διασφαλίσουμε τη δημοκρατία και την Ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας, υπερήφανα και ισότιμα με τους εταίρους μας. Σας καλώ να μετατρέψουμε το θυμό και την αγανάκτηση σε δημιουργία.

Είμαστε κομμάτι της παγκόσμιας ιστορίας, ο αγώνας είναι δύσκολος αλλά να είστε βέβαιοι ότι θα τα καταφέρουμε!

Η Ελλάδα θα τα καταφέρει!

Ζητώ τη συνεργασία σας για να κάνουμε μαζί ένα νέο ξεκίνημα με ειλικρίνεια!”

 

free joomla template
2020  Αγγελική Μήκα   - made by K.Christodoulou