logotype
  • image0 Αγγελική Μήκα
  • image0 Αγγελική Μήκα
  • "Ψήφισε τον άνθρωπο με την δική σου φωνή" - (video)
  • "Για ένα νέο ξεκίνημα με ειλικρίνεια"- (video)
  • Αντώνης Σαμαράς: "Η Ελλάδα θα τα καταφέρει"

Αντιπαθώ τα μεγάλα λόγια και δε φοβάμαι τις ρήξεις

Συνέντευξη στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

1)Ποια είναι τα εφόδια τα οποία έχετε αποκομίσει από την τοπική αυτοδιοίκηση που θα σας βοηθήσουν στην Κοινοβουλευτική πορεία σας;

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου στην Αυτοδιοίκηση, είχα τη δυνατότητα να διαπιστώσω ότι οι τολμηρές αλλαγές γίνονται μόνο με θαρραλέες πρωτοβουλίες. Δέκα χρόνια στο Δήμο Νιγρίτας και κυρίως κατά τη δημαρχιακή μου θητεία, υπηρέτησα τις δικές μου αρχές και αξίες. Μπόρεσα να αποδείξω ότι αντιπαθώ τα μεγάλα λόγια και δεν φοβάμαι τις ρήξεις. Αυτό είναι επιλογή μου και την υπηρετώ με οποιοδήποτε κόστος. Οι ίδιες αρχές και αξίες είναι τα βασικότερα εφόδια που διαθέτω σήμερα, αυτά που θα με βοηθήσουν, αν οι Σερραίοι πολίτες με τιμήσουν με την ψήφο τους και εκλεγώ.

 

2) Πιστεύετε πως ο χρόνος ο οποίος σας δόθηκε για προεκλογική προετοιμασία είναι αρκετός;

Είναι αλήθεια ότι ο χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας για προεκλογική προετοιμασία, είναι λιγοστός. Ξεκίνησα την προεκλογική μου δραστηριότητα την ημέρα της ανακοίνωσης του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο πιστεύω ότι το χρονικό διάστημα αν και μικρό είναι ικανοποιητικό για να μας αξιολογήσουν οι συμπολίτες μας, να κρίνουν και να επιλέξουν. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση του σοφού λαού, ο χρόνος δεν είναι πάντοτε βασικό κριτήριο στις επιλογές που κάνουμε και στις αποφάσεις που παίρνουμε, κυρίως σήμερα που καλούμαστε να αποφασίσουμε για το μέλλον του τόπου μας κάτω από δύσκολες συνθήκες.

3) Για πρώτη φορά έχουμε 3 υποψήφιες γυναίκες στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά τα οποία μπορεί να εκτιμήσει ο ψηφοφόρος σε μία γυναικεία υποψηφιότητα;

Αυτό που έχει σημασία για μένα δεν είναι το φύλο αλλά οι θέσεις και οι προτάσεις του καθενός από ους υποψηφίους. Έχω τη δική μου διαδρομή, τη δική μου πορεία και μπορώ να πω ότι σήμερα η πολιτική δεν είναι ένας χώρος "αυστηρά ανδροκρατούμενος", όπως συνηθίζαμε να λέμε πριν μερικές δεκαετίες. Το έχω διαπιστώσει στην πράξη και αν θέλετε, το έχω αποδείξει με τη συμμετοχή μου όλα αυτά τα χρόνια στα κοινά.

4) Όσον αφορά το Νομό Σερρών που πιστεύετε πως πρέπει να δοθεί έμφαση σε σχέση μετον τομέα της ανάπτυξης;

Για να μπορέσουμε να δώσουμε τη νέα ώθηση που χρειάζεται ο Νομός μας, είναι αναγκαία η στήριξη στην παραγωγή και την επιχειρηματικότητα. Πρέπει το Κράτος να σταθεί αρωγός στους πολίτες που παράγουν και επιχειρούν. Να σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους δίνοντάς τους προοπτική και σταθερότητα. Είναι αναγκαιότητα πλέον οι πόροι από το ΕΣΠΑ να διοχετευθούν σε έργα υποδομής, στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την τόνωση της απασχόλησης, την έρευνα κα την τεχνολογία, τη σύγχρονη αγροτική παραγωγή. Οι αλλαγές που θα γίνουν πρέπει να συνοδεύονται από σταθερότητα σε βάθος χρόνου. Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη στιγμή και περνάμε μια πρωτοφανή κρίση και στενωπό, όπου αδυνατούμε στην κυριολεξία να χρηματοδοτήσουμε την λειτουργία της ελληνικής κοινωνίας και πολιτείας. Δεν υπάρχουν δυστυχώς χρήματα και ρευστότητα, για τούτο και αναφέρομαι στο ΕΣΠΑ καθώς η συμβολή του θα είναι πολύτιμη για την ανάκαμψη της χώρας. Πρέπει να δώσουμε στο τόπο μας την ασφάλεια που λείπει και την προοπτική για να μπορέσουμε ξανά με περηφάνια να σηκώσουμε το κεφάλι και να βαδίσουμε ισότιμα στην Ευρωπαϊκή πορεία που έχουμε χαράξει εδώ και δεκαετίες. Αυτή την προοπτική δίνει ο Πρόεδρός μας Αντώνης Σαμαράς, όπως την περιγράφει στο τρίπτυχο "Ανάπτυξη– Σταθερότητα – Ελπίδα.

 

free joomla template
2020  Αγγελική Μήκα   - made by K.Christodoulou